Спеціальні потреби

Трамп каже, що може бути змушений продавати активи "в пожежному порядку"


Архівне фото: колишній президент США Дональд Трамп
Архівне фото: колишній президент США Дональд Трамп

Колишній президент США Дональд Трамп може бути змушений швидко і невигідно, в "пожежному порядку", продати частину своїх активів, щоб відтермінувати виконання рішення суду в цивільний справі на час апеляції.

В понеділок адвокати Трампа повідомили суду, що їм не вдалося знайти страхову компанію, яка б гарантувала його облігацію, що дозволило б колишньому президенту оскаржити вирок у розмірі 454 мільйонів доларів у справі про цивільне шахрайство в Нью-Йорку і не вносити всю суму самостійно.

Трамп повинен або знайти готівку, або внести облігацію, щоб запобігти арешту його власності владою штату на час, поки він оскаржує рішення судді Артура Енгорона від 16 лютого, яке зобов'язує його та співвідповідачів виплатити 464 мільйони доларів штрафу та відсотків за неправильне визначення вартості майна та обман кредиторів і страховиків.

У вівторок Трамп написав в соцмережі Truth Social, що такі вимоги фактично позбавляють його права на апеляцію і змушують віддавати заставу, або продавати активи за заниженими цінами "в пожежному порядку".

"Суддя Енгорон фактично хоче, щоб я знайшов сотні мільйонів доларів за право на апеляцію цього сміховинного рішення. Іншими словами, він намагається забрати моє право на апеляцію ... Я буду змушений віддати під заставу або продати чудові активи, можливо в пожежному порядку і якщо та коли я виграю апеляцію, їх не буде..." - написав він.

Трамп звинуватив владу у втручанні до виборів, адже він прагне представляти Республіканську партію на виборах в листопаді 2024 року.

В клопотанні, поданому в понеділок, адвокати Трампа стверджували, що сума застави є надмірною. Вони заявляють, що обвинувачені звернулися до 30 страхових компаній через чотирьох різних брокерів, щоб видати облігацію. Адвокати просили, щоб йому натомість дозволили внести облігацію на 100 мільйонів доларів, поки він оскаржує вирок.

"Виконання неможливої вимоги про облігацію як умови апеляції завдасть явної непоправної шкоди відповідачам", – написали адвокати Трампа.

Щоб призупинити виконання рішення суду на час розгляду апеляції, Трамп має внести суму готівкою або у вигляді облігації до понеділка.

Трамп планує оскаржити рішення суду в Нью-Йорку, винесено минулого місяця, яким суд зобов'язав експрезидента та його компанії сплатити майже 355 мільйонів штрафу за завищення оцінки свого майна для введення в оману кредиторів та страхувальників. З урахуванням відсотків сума штрафу зросла до 44 мільйонів доларів. Суд також заборонив Трампу вести бізнес в Нью-Йорку впродовж трьох років, а його синам - впродовж двох років.

В статті використано матеріали Reuters

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG