Спеціальні потреби

Масований удар по енергетичній та цивільній інфраструктурі. Президент Зеленський каже, що світ "має ресурси" цьому протидіяти


Працівники комунальних служб працюють біля вирви у дворі лікарні в Харкові після російського масованого ракетного удару по Україні, що пошкодив чотири електростанції. 27 квітня 2024 року.
Працівники комунальних служб працюють біля вирви у дворі лікарні в Харкові після російського масованого ракетного удару по Україні, що пошкодив чотири електростанції. 27 квітня 2024 року.

У ніч проти суботи Росія знову запустила серію ракетних ударів, спрямованих проти енергетичної та цивільної інфраструктури України.

За даними Військово-повітряних сил України, Росія за ніч випустила по Україні 34 ракети, з яких 21 була збита українською ППО.

У дописі в Telegram міністр енергетики Герман Галущенко повідомив, що на енергетичні об’єкти Дніпропетровська, Івано-Франківська та Львова та поранено інженера.

Посолка США в Україні Бріджит Брінк у своєму дописі в мережі Х (колишня Twitter) написала про те, що постраждали не лише електростанції в різних частинах країни, але лікарню у Харкові.

«Минулої ночі Росія здійснила ще один масований ракетний удар по цивільній енергетичній інфраструктурі України. Удари по електростанціях у Кривому Розі, Дніпрі, Львові та Івано-Франківську привели в несвідомість тисячі українців. Постраждали й інші міста, у тому числі пошкоджено харківську лікарню», – мовиться у твіті.

Раніше цього місяця Росія знищила одну з найбільших українських електростанцій і пошкодила інші під час масованої ракетної атаки та атаки безпілотників, продовжуючи свої удари по енергетичних об’єктах України.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Україні вдалося переходити частину з випущених 34 російських ракет, але "світ має всі ресурси, щоб допомогти нам перехопити кожну ракету та безпілотник, випущені російськими терористами".

"Це цілком можливо. Потрібно лише виконання необхідних політичних рішень і домовленостей", – переконаний президент України.

Він сказав, що Україні потрібні, зокрема, системи протиповітряної оборони у достатній кількості та озброєння для передової.

Зеленський сказав, що Україна вдячна Сполученим Штатам і всім партнерам за їхню підтримку.

У п'ятницю, як повідомляв Голос Америки, Сполучені Штати оголосили про надання Україні довгострокової військової допомоги на суму 6 мільярдів доларів, найбільшого пакета допомоги за весь час російського вторгнення.

Міністр оборони США Ллойд Остін повідомив за результатами зустрічі Контактної групи з оборони України, відомої як «Рамштайн», що у новому пакеті є, зокрема, "критично важливі перехоплювачі для українських систем протиповітряної оборони Patriot і NASAMS та більше систем протидії безпілотникам".

У повідомлені використано інформацію Associated Press.

6 мільярдів військової допомоги Києву — Деталі. Відео
please wait

No media source currently available

0:00 0:07:44 0:00

  • 16x9 Image

    Голос Америки

    Голос Америки (VOA) надає новини та інформацію більш ніж 40 мовами. VOA, за оцінками, охоплює аудиторію у понад 326 мільйонів людей щотижня. Статті авторства Голос Америки є результатом роботи декількох журналістів і можуть містити інформацію новинних агенцій.

XS
SM
MD
LG